Boris Johnson spune că nu va reveni la relațiile normale cu Putin

12 Mai 2022
Boris Johnson spune că nu va reveni la relațiile normale cu Putin

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că nu vede cum ar putea exista o normalizare a relaţiilor cu preşedintele Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina, scrie Reuters

Întrebat în timpul unui interviu la LBC Radio dacă Putin ar putea fi primit înapoi pe scena globală dacă și-ar cere scuze, Johnson a spus: „Pocăința va fi foarte dificilă pentru Vladimir Putin acum... nimic nu este imposibil, presupun, dar eu pur și simplu nu văd cum putem renormaliza relațiile cu Putin acum”.

Johnson a spus că lumea riscă să repete 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

"Lumea a spus, practic, acest lucru este îngrozitor. O condamnăm, o denunțăm -- și am făcut-o. Și am aplicat sancțiuni. Dar, în același timp, am cam deschis negocieri cu el despre o cale de urmat". „Și Putin a folosit practic asta ca o modalitate de a răsuci cuțitul în Ucraina” a spus premierul britanic.

"Dacă ucrainenii ar face acum vreun fel de înțelegere cu Putin, riscul este ca el să facă exact același lucru și ei știu asta. Deci răspunsul scurt este nu. Fără renormalizare și Marea Britanie este foarte clară în acest sens".

Alte stiri din Externe

Ultima oră