Boris Johnson spune că războiul poate să dureze până la sfârșitul anului 2023

22 Apr 2022
Boris Johnson spune că războiul poate să dureze până la sfârșitul anului 2023

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a descris vineri, 22 aprilie, drept „realistă” posibilitatea ca războiul din Ucraina să dureze până la sfârșitul anului 2023, scrie AFP citata de Le Figaro.

Întrebat la o conferință de presă la New Delhi despre un astfel de calendar menționat de surse occidentale și despre posibilul scenariu al unei victorii ruse, liderul conservator a răspuns: „Este o posibilitate realistă, da, desigur”.

Președintele rus Vladimir „Putin are o armată uriașă, (...) a făcut o greșeală catastrofală și singura opțiune pe care o are acum este să încerce în continuare să-și folosească artileria îngrozitoare, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”, a adăugat el la încheierea unei vizite de două zile în India, care a vizat consolidarea cooperării lor bilaterale.

Trimite tancuri în Polonia
Potrivit lui Boris Johnson, care a adus un omagiu rezistenței ucrainene, o negociere „realistă” menită să pună capăt conflictului „nu pare posibilă în acest moment”. În ceea ce privește sprijinul militar acordat Ucrainei și vecinilor săi, Boris Johnson a spus că a luat în considerare compensarea tancurilor proiectate de sovietici pe care Polonia le-ar putea furniza Ucrainei pentru a contracara invazia rusă. „Ne gândim să trimitem tancuri în Polonia pentru a ajuta la trimiterea unora dintre T72-urile lor în Ucraina”, a spus el.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat joi că Ucraina va primi „în zilele următoare” arme grele, inclusiv tancuri de luptă, din ţările est-europene. Germania s-a angajat să-și compenseze echipamentele, în timp ce mai multe țări NATO au dat undă verde livrării de arme grele.

Alte stiri din Externe

Ultima oră