Un deputat britanic dezvăluie că este transexual: "o doză uriașă de curaj” l-a lăudat Boris Johnson

31 Mar 2022
Un deputat  britanic dezvăluie că este transexual: "o doză uriașă de curaj” l-a lăudat Boris Johnson

Un deputat conservator britanic, Jamie Wallis, a dezvăluit miercuri, 30 martie, că este trans, o premieră, scrie Le Figaro. Declarația a atras mesaje de sprijin din partea colegilor săi și a prim-ministrului Boris Johnson.

„Sunt trans. Sau, mai precis, vreau să fiu. Am fost diagnosticat(ă) cu disforie de gen și m-am simțit așa de când eram foarte tânăr(ă)”, a declarat Jamie Wallis, 37 de ani, într-o declarație foarte personală postată pe Twitter. Acest deputat conservator din Bridgend, Țara Galilor, a spus că „nu se simte bine” după ce a fost șantajat și violat de o persoana pe care a întâlnit-o online, spunând că este timpul ca el să fie curat.

Postarea a fost postată cu puțin timp înainte de 3 a.m. după un miting al parlamentarilor conservatori la care Boris Johnson și-a batjocorit adversarul laburist, Keir Starmer, care se luptase recent să răspundă la întrebări despre persoanele transgender. „Bună seara, doamnelor și domnilor, sau așa cum ar spune Keir Starmer, oameni desemnați femei sau bărbați la naștere”, a spus Boris Johnson, potrivit site-ului Politico.

Miercuri, el a reacționat la mesajul lui Jamie Wallis subliniind „doza uriașă de curaj” de care a avut nevoie deputatul pentru a „spune această poveste foarte intimă”.

Șantaj
Locul persoanelor transgender se află în centrul „războaielor culturale” actuale în societatea britanică, conservatorii considerând adesea pozițiile activiștilor pentru drepturile trans ca fiind excesive. Jamie Wallis a explicat în declarația sa că nu avea „nicio intenție să împărtășească” aceste confidențe, înainte de a explica că a fost șantajat în aprilie 2020 de un bărbat care i-a dezvăluit tatălui său orientarea sa sexuală, a trimis fotografii altor membri ai familiei sale și a cerut 50.000 de lire sterline (59.000 de euro) în schimbul tăcerii sale. Deputatul a susținut că acest șantajist a pledat vinovat și a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare.

Jamie Wallis spune că speră să „treacă mai departe”, dar a fost violat de cineva pe care l-a cunoscut online: „Nu am mai fost eu de la acest incident și nu cred că voi trece vreodată peste el”.

Mai mulți parlamentari conservatori și membri ai guvernului și-au exprimat sprijinul pentru el. Fostul ministru George Osborne a postat pe Twitter că „s-au îmbunătățit multe în politică”, subliniind că „dacă un deputat conservator ar fi spus că atunci când am fost ales pentru prima dată, acum 20 de ani, ar fi fost hărțuit și nu aplaudat și susținut”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră