Marea Britanie a cumpărat petrol rusesc pentru 220 de milioane de lire chiar și după ce Boris Johnson a spus că va interzice importurile

27 Apr 2022
Marea Britanie a cumpărat petrol rusesc pentru 220 de milioane de lire chiar și după ce Boris Johnson a spus că va interzice importurile

Marea Britanie a importat petrol rusesc în valoare de aproximativ 220 de milioane de lire sterline de când Kremlinul a trimis trupe și tancuri peste graniță în Ucraina, în februarie, potrivit unei noi analize realizate de Greenpeace, scrie SkyNews

„Guvernul Regatului Unit nu este străin de ipocrizie, dar a promis „sprijin neclintit” Ucrainei în timp ce transportul în aproape două milioane de barili de petrol rusesc este total necinstit, chiar și după standardele lui Boris Johnson”, a declarat Georgia Whitaker, activist pentru petrol și gaze la Greenpeace Marea Britanie.

„Pentru pace, pentru urgența climatică și pentru criza costului vieții, este cu adevărat imperativ să oprim aceste importuri rusești”, a declarat Georgia Whitaker pentru Sky News.

Rusia furnizează 18% din motorina Regatului Unit, utilizată în principal în mașini și transport greu, precum și în vehicule agricole și de pescuit.

Marea Britanie s-a angajat să elimine treptat petrolul rusesc până la sfârșitul anului în încercarea de a „[sufoca] o sursă valoroasă de venit” pentru Moscova.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că Regatul Unit „nu are probleme” cu aprovizionarea cu petrol. Termenul limită de la sfârșitul anului este conceput pentru a oferi timp pentru a ajusta lanțurile de aprovizionare și pentru a minimiza întreruperile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră