Sean Penn e gata să lupte în Ucraina dar „fără vestă antiglonț”

12 Apr 2022
Sean Penn e gata să lupte în Ucraina dar „fără vestă antiglonț”

„Dacă ai fost în Ucraina, trebuie să te fi gândit să lupți”, a spus el pentru Hollywood Authentic. Realizarea documentarului său în Ucraina, începută în primele zile ale invaziei ruse, l-a făcut pe actor să dorească să se angajeze pe deplin în conflict, scrie Le Figaro.

De când s-a întors din Ucraina în martie, unde a realizat un documentar aproape de conflict, Sean Penn s-a gândit doar la cum să se întoarcă acolo de data aceasta pentru a lupta cu inamicul. Într-un lung interviu acordat Hollywood Authentic, actorul a revenit la întâlnirea cu președintele Volodymyr Zelensky precum și la călătoria sa în Ucraina devastată de război, pe care a părăsit-o pe jos înainte de a ajunge la granița poloneză.

Dacă ai fost în Ucraina, neapărat te-ai gândit să lupți, mărturisește el. Zilele trecute, eram la o benzinărie din Brentwood [un quartier de Los Angeles] și mă gândeam să iau armele pentru a lupta împotriva Rusiei”.

Dacă merge pe front, asigură Sean Penn, „probabil ar lupta fără vestă antiglonț”. Pentru că în calitate de „străin”, argumentează el, „mai bine să o dau unuia dintre civilii care au devenit soldați și nu au, sau unui combatant care are mai multe aptitudini de luptă decât mine, unui bărbat mai tânăr sau o femeie care ar putea lupta mai mult timp”.

Deși continuă să lucreze la documentarul său, actorul este hotărât să se întoarcă în Ucraina, cu condiția să se facă util.

Nu sunt sigur ce pot aduce. Nu îmi petrec timpul trimițând mesaje mesaje președintelui [Volodymyr Zelensky] sau echipei sale în timp ce sunt sub asediu și oamenii lor sunt uciși, adaugă el. Probabil că aș trimite un mesaj prin șeful de personal, cum ar fi: „Iată ce vreau să fac, care cred că este util.”

Înainte de a părăsi Polonia pentru a se alătura Statelor Unite, Sean Penn a vrut să participe la efortul de război. Cu CORE, fundația sa umanitară, actorul a semnat la Cracovia un acord pentru a-i ajuta pe ucrainenii care au venit să se refugieze în țara de graniță. În special, organizația planifică activități educaționale și finanțarea lucrărilor de renovare a spațiilor neocupate pentru a găzdui refugiații.

Alte stiri din Externe

Ultima oră