Protestele pro-ruse din Germania stârnesc polemici

11 Apr 2022
Protestele pro-ruse din Germania stârnesc polemici

În Germania, mai multe demonstrații pro-ruse au fost organizate în acest weekend în toată țara de către membrii comunității de limbă rusă, scrie AFP citată de RFI.

„Împotriva urii și hărțuirii”, „Adevărul și libertatea de opinie mai degrabă decât propagandă”. La Frankfurt, aproximativ 600 de oameni fluturând un val de steaguri tricolore rusești s-au adunat duminică în apropierea cartierului bancar al orașului, sub supravegherea unei mari forțe de poliție. Protestatarii au mers apoi la cimitirul principal al orașului și au depus flori în fața porților în memoria soldaților sovietici care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La Hanovra, în nord, manifestanții au fost și ei numeroși. Aceștia au organizat un convoi de mașini sub supraveghere atentă a poliției, în timp ce o contra-demonstrație pro-Ucraina a adunat 3.500 de oameni sub sloganul „Sprijin Ucraina!”»

Cu o zi înainte, la Lübeck, poliția ajunsese să oprească un convoi similar de aproximativ șaizeci de vehicule din cauza „încălcării legislației”, în special „sprijinul arătat pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și utilizarea mijloacelor interzise. simboluri”, a spus poliția locală. O demonstrație similară a avut loc și la Stuttgart.

Autoritățile germane se tem că conflictul ruso-ucrainean va fi importat pe teritoriul german. Germania are 1,2 milioane de persoane originare, ei sau familiile lor, din Rusia și 325.000 din Ucraina, la care trebuie adăugată sosirea în ultima lună a peste 316.000 de refugiați ucraineni.

Proliferarea manifestațiilor de denunțare a „rusofobiei” care ar fi cucerit Germania a stârnit o dezbatere aprinsă în țară pentru că autoritățile văd în ea un pericol de instrumentalizare și propagandă pentru tezele susținute de Moscova în război. De la începutul invaziei Ucrainei, poliția a înregistrat 383 de crime anti-ruse și 181 de crime anti-ucrainene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră