Putin: „Rusia asigură coridoare pentru civilii din Azovstal dar militarii trebuie să se predea”

05 Mai 2022
Putin: „Rusia asigură coridoare pentru civilii din Azovstal dar militarii trebuie să se predea”

„Rusia este pregătită să asigure o ieșire în siguranță a civililor din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, dar militarii din uzină trebuie să se predea” a spus președintele Vladimir Putin  într-un apel telefonic cu premierul israelian Naftali Bennett, scrie Reuters

 Președintele rus Vladimir Putin i-a declarat joi prim-ministrului israelian Naftali Bennett, într-un apel telefonic, că Rusia este încă pregătită să ofere trecere în siguranță pentru civili din siderurgia asediată Azovstal din portul ucrainean Mariupol, a declarat Kremlinul.

Putin i-a spus lui Bennett, într-un „schimb amănunțit de opinii cu privire la situația din Ucraina”, că Kievul ar trebui să ordone luptătorilor ucraineni ascunși în vasta fabrică Azovstal să depună armele.

Apărătorii ucraineni prinși la fața locului s-au agățat cu disperare de săptămâni, în timp ce unii civili au ajuns în siguranță prin coridoarele umanitare, dar alții rămân înăuntru.

Kremlinul a negat anterior că forțele ruse au luat cu asalt centrala, făcând referire la un ordin din 21 aprilie al lui Putin conform căruia ar trebui să o asedieze dar să nu se aventureze în labirintul său de tuneluri subterane.

Kremlinul a spus că Putin și Bennett, așteptând cu nerăbdare aniversarea de 9 mai, când Rusia comemorează victoria asupra naziștilor în al Doilea Război Mondial, „au subliniat semnificația specială a acestei date pentru popoarele ambelor țări, care păstrează cu atenție adevărul istoric despre evenimentele acelor ani și onorează memoria tuturor celor căzuți, inclusiv victimele Holocaustului”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră