„Lupte violente” în Azovstal, „contactul este pierdut” cu luptătorii ucraineni

04 Mai 2022
„Lupte violente” în Azovstal, „contactul este pierdut” cu luptătorii ucraineni

Primarul orașului Mariupol spune că „lupte grele” au loc la fabrica Azovstal unde ultimii luptători ucraineni sunt baricadați de aproape două luni, scrie AFP citata de La Depeche.

„Lupte violente” sunt în desfășurare la șantierul Azovstal din Mariupol, a declarat miercuri primarul Vadim Boitchenko, la câteva momente după ce Moscova a asigurat că nu va ataca această uriașă uzină unde sunt baricadați luptătorii ucraineni. „Din păcate, în Azovstal sunt lupte grele astăzi”, a spus el pentru televiziunea ucraineană.

„Nu putem afla ce se întâmplă acolo”
"Am pierdut contactul cu băieții. Nu putem afla ce se întâmplă acolo, dacă sunt în siguranță sau nu", a adăugat el. Potrivit acestuia, „artileria grea, tancurile (și) aviația” lucrează în această ofensivă rusă, precum și „navele care s-au apropiat” de coastă, teritoriul Azovstal fiind de-a lungul Mării Azov.

„Băieții noștri sunt curajoși și apără fortăreața, dar este cu adevărat greu”, a spus el la televiziunea ucraineană, spunând că „au reținut inamicul” săptămâni întregi, ultimii luptători baricadați în subteranul imensului complex metalurgic de la Azovstal” au făcut posibilă câștigarea de timp”.

Vadim Boitchenko a asigurat încă o dată că erau „civili, sute acolo”, dar și „copii care așteaptă să fie salvați”. „Sunt mai mult de 30”, a spus el. Un comandant ucrainean al regimentului Azov care apără uzina a declarat marți că rușii au lansat un „asalt puternic” asupra locului, dar Kremlinul a negat această informație miercuri.

Kremlinul neagă orice atac
„Ordinul a fost dat public (21 aprilie) de către comandantul șef (Vladimir Putin) de a anula orice atac a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că forțele de la Moscova asediau locul și nu intervin decât pentru a „opri foarte repede încercările” luptătorilor ucraineni de a ajunge la „poziții de tragere”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră