Putin: "Occidentul suferă mai mult decât Rusia de pe urma sancțiunilor"

12 Mai 2022
Putin: "Occidentul suferă mai mult decât Rusia de pe urma sancțiunilor"

Referindu-se la sancțiunile impuse Moscovei în contextul invaziei Ucrainei, președintele rus a lăudat capacitatea țării sale de a face față „provocărilor externe”, scrie AFP citată de Le Soir.

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că Occidentul a suferit mai mult decât Rusia din cauza sancțiunilor impuse Moscovei din cauza ofensivei din Ucraina, lăudându-se cu o mare rezistență a economiei ruse în fața „provocărilor externe”.

El a salutat încetinirea „trepată” a inflației, după ce a crescut la 16,7% în martie, precum și întărirea monedei ruse care a înregistrat o creștere record joi. Susținută de măsurile draconice de control monetar luate de Banca Centrală, „rubla prezintă probabil cea mai bună dinamică dintre monedele internaționale”, a spus Putin.

Țările occidentale au impus Rusiei un baraj fără precedent de sancțiuni economice după ce ofensiva sa din Ucraina a început pe 24 februarie.
La rândul său, Vladimir Putin a continuat să spună că economia rusă a rezistat șocului în fața sancțiunilor occidentale și că, în ciuda dificultăților logistice și financiare rezultate, Rusia urma să profite de oportunitatea de a-și reconstrui economia care se bazează în mare măsură pe exporturile de hidrocarburi.

Occidentul este gata să sacrifice restul lumii pentru dominația globală, spune Putin

Putin a remarcat că o serie de țări se confruntă deja cu amenințările foametei și, dacă sancțiunile împotriva Rusiei vor continua, UE ar putea întâmpina și consecințe care ar fi greu de inversat,

„Vinovația pentru aceasta revine în întregime și complet a elitelor țărilor occidentale care, de dragul păstrării dominației lor globale, sunt gata să sacrifice restul lumii”, a declarat liderul rus citat de agentia Tass

Alte stiri din Externe

Ultima oră