Joe Biden spune că Vladimir Putin „nu va reuși niciodată” să ocupe Ucraina

21 Apr 2022
Joe Biden spune că Vladimir Putin „nu va reuși niciodată” să ocupe Ucraina

În urma unei întâlniri cu premierul ucrainean Denis Chmyhal, președintele american a anunțat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina si a mai declarat că „nu există încă dovada” că orașul ucrainean Mariupol „este complet pierdut”, scrie BFMTV


Joe Biden a declarat joi că Vladimir Putin „nu va reuși niciodată” să ocupe Ucraina. Declarații care vin la câteva ore după ce președintele Federației Ruse a anunțat „eliberarea” Mariupol și asediul fabricii Azovstal unde sunt baricadați ultimii militari ucraineni.

Președintele american a considerat „îndoielnic” și controlul de către Moscova al orașului ucrainean.

800 de milioane de dolari în ajutor militar
Joe Biden a anunțat, de asemenea, un nou pachet militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, despre care a spus că va ajuta Kievul să lupte cu ofensiva rusă în Donbass.

Acest ajutor include „arme de artilerie grea, zeci de obuze (tunuri), 144.000 de muniții precum și drone”, a detaliat el de la Casa Albă. „Suntem într-o perioadă critică în care ei vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război”, a subliniat Joe Biden despre Rusia.

Statele Unite și aliații săi acționează „cât mai repede posibil” pentru a furniza în continuare Ucrainei „armele de care au nevoie forțele sale”, a asigurat președintele american.

Solicitare de fonduri suplimentare de la Congres
Pentru a continua să ofere asistență militară Ucrainei, Joe Biden a indicat că va căuta fonduri suplimentare de la Congresul SUA.

Statele Unite intenționează, de asemenea, să ofere asistență economică suplimentară de 500 de milioane de dolari pentru a menține funcționarea guvernului ucrainean.

În ceea ce privește sancțiunile economice, toate navele legate de Rusia vor fi, de asemenea, interzise din porturile americane, a anunțat Joe Biden.
Biden a spus că Statele Unite vor publica multe detalii despre armele pe care le livrează în Ucraina, dar unele vor fi ținute secrete.

Alte stiri din Externe

Ultima oră