Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa şi i-a urat „succes şi multă sănătate”

25 Apr 2022
Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa şi i-a urat „succes şi multă sănătate”

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis luni, 25 aprilie, felicităril omologului său francez Emmanuel Macron reales cu o zi înainte, urându-i „succes” pentru noul său mandat, în ciuda tensiunilor puternice legate de Ucraina, potrivit Kremlinului, scrie AFP citata de Le Figaro

„Îți doresc din suflet succes în acțiunea ta publică, precum și multă sănătate”, a spus Vladimir Putin într-o telegramă trimisă lui Emmanuel Macron. Președintele francez a fost reales duminică pentru un al doilea mandat de cinci ani, învingându-o pe Marine Le Pen, candidata de extremă dreaptă care a declarat în trecut că vrea să dezvolte relațiile cu Moscova și al cărui partid a contractat un împrumut de 9 milioane euro în 2017 cu o bancă rusă.

În timpul campaniei electorale, Emmanuel Macron și-a atacat în mod deosebit rivala pe acest punct, acuzând-o de înțelegere față de Kremlin. Relațiile dintre Franța și Rusia au fost tensionate de la începutul ofensivei militare a Moscovei în Ucraina, pe 24 februarie. În ciuda acestei crize, Emmanuel Macron a vorbit cu Vladimir Putin de mai multe ori înainte și după izbucnirea conflictului pentru a căuta o soluție, fără succes.

Alte stiri din Externe

Ultima oră