Președintele Germaniei a vrut sa călătorească la Kiev dar nu a fost primit

12 Apr 2022
Președintele Germaniei a vrut sa călătorească la Kiev dar nu a fost primit

Președintele german Frank-Walter Steinmeier, criticat pentru relațiile întreținute în ultimii ani cu Rusia, a declarat marți că s-a oferit să plece în Ucraina cu alți șefi de stat, dar a fost respins de Kiev, scrie Le Figaro.

Această călătorie urma să aibă loc împreună cu președinții Poloniei și ai Statelor Baltice: „Eram gata să o fac, dar se pare, și trebuie să iau notă, nu s-a dorit la Kiev”, a afirmat Frank-Walter Steinmeier vizibil consternat în timpul unei călătorii la Varsovia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskyj s-a împotrivit acestei vizite. Nu vrea să-l întâlnească pe Steinmeier la Kiev în acest moment deși ceilalți politicieni din UE au voie să vină, scrie ziarul german Bild

Motivul ar fi legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia în ultimii ani. În calitate de ministru de externe, a avut contacte strânse cu, printre alții, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Steinmeier a fost, de asemenea, un mare susținător al controversatei gazoducte Nord Stream 2 și este considerat arhitectul politicii guvernului federal pentru Rusia.

Președintele german Walter Steinmeier a mai spus marți că nu își imaginează „revenirea la normal” cu Rusia guvernată de Vladimir Putin, în timpul unei vizite oficiale la Varșovia. Președintele Germaniei a vorbit despre necesitatea de a accepta prețul pe care acest război riscă să îl coste țările democratice. „Acest război va necesita sprijinul nostru, capacitatea noastră de a ne apăra, disponibilitatea noastră de a suporta sarcini pentru mult timp de acum înainte”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră