Zelensky: "Ucraina nu a primit încă suficiente sisteme occidentale antirachetă, avioane și tot ceea ce partenerii ar putea oferi”

03 Apr 2022
Zelensky: "Ucraina nu a primit încă suficiente sisteme occidentale antirachetă, avioane și tot ceea ce partenerii ar putea oferi”

într-un videoclip difuzat sâmbătă noaptea Zelenskyi avertizează că Rusia intenționează să pună mâna pe estul și sudul Ucrainei și că occidentul nu a oferit destule sisteme antiracheta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele ruse au scopul de a ocupa estul și sudul țării și s-a plâns că națiunile occidentale nu au furnizat Kievului suficiente "sisteme antirachetă, avioane și tot ceea ce partenerii ar putea oferi".

„Scopul trupelor ruse este de a captura atât Donbasul, cât și sudul Ucrainei. Scopul nostru este să ne protejăm libertatea”, a spus el.

Zelensky a lăudat și forțele care apără portul asediat Mariupol, spunând că rezistența lor permite altor orașe să câștige timp.

"Eroicul Mariupol continuă să rețină o parte semnificativă a forțelor inamice" a spus Zelensky

"Din păcate, Ucraina nu a primit încă suficiente sisteme occidentale antirachetă, avioane și ceea ce partenerii ar putea oferi”.
Zelensky le-a mulțumit locuitorilor din Energodar, care au venit astăzi la miting pentru a-și proteja orașul de ocupanți.

"Sunt recunoscător tuturor celor care ies în stradă în orașele ocupate temporar. Tuturor celor care nu se tem și ies afară. Tuturor celor care se tem și ies afară."
"Și când oamenii protestează - și cu cât protestează mai mulți, cu atât mai greu este pentru ocupanți să ne distrugă"

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră