Zelensky: Sancțiunile se pot ridica numai după încheierea războiului și după ce am recuperat ceea ce este al nostru

29 Mar 2022
Zelensky: Sancțiunile se pot ridica numai după încheierea războiului și după ce am recuperat ceea ce este al nostru

Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei „poate fi avută în vedere doar odată cu încheierea războiului”, a spus Presedintele ucrainean Volodimir Zelensky într-un nou video publicat pe Telegram, la câteva ore după o nouă sesiune de discuții ruso-ucrainene în Turcia, spune AFP citata de BFMTV

"Nu este de așteptat ca negocierile (între Kiev și Moscova) să ducă la ridicarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse. Această problemă poate fi luată în considerare numai după ce războiul s-a terminat și după ce am recuperat ceea ce este al nostru", a spus Volodimir Zelensky.

Președintele Volodomyr Zelensky a asigurat si că Ucraina „nu are nicio intenție să-și relaxeze” eforturile militare împotriva Rusiei şi a evocat semnale „pozitive” în timpul discuțiilor ruso-ucrainene de marți.

Semnalele din discuţiile ruso-ucrainene de marţi din Turcia sunt „pozitive”, dar Ucraina nu „intenţionează să-şi relaxeze” eforturile militare, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu reduc la tăcere exploziile sau obuzele rusești”, a spus el în mesajul postat pe Telegram.

După trei ore de discuții la Istanbul, șeful delegației ruse și reprezentant al Kremlinului, Vladimir Medinski, a raportat între timp „discuții substanțiale” și a asigurat că propunerile „clare” de la Kiev pentru un acord vor fi „studiate foarte curând și depuse”. Președintelui” Vladimir Putin.

Anunțuri, însă, întâmpinate cu circumspecție de liderii occidentali care spun, de asemenea, că vor să judece Moscova mai degrabă pe acțiunile sale decât pe aceste cuvinte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră