Zelensky către UE: „Mulțumesc pentru sancțiuni, dar nu sunt suficiente”

09 Apr 2022
Zelensky către UE: „Mulțumesc pentru sancțiuni, dar nu sunt suficiente”

Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie să fie întărite în continuare a spus președintele Volodymyr Zelensky la întâlnirea de la Kiev cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate Josep Borrell, scrie La Repubblica

„Mulțumesc pentru sancțiuni, dar nu sunt suficiente”, a spus președintele ucrainean, Volodimir Zelensky. „Sancțiunile trebuie să crească pentru că altfel Rusia nu va asculta”.

"Vreau să vă mulțumesc pentru o politică puternică de sancțiuni, mulțumesc întregii lumi, mulțumesc Uniunii Europene, Ursula von der Leyen. Sunt recunoscător personal pentru cel de-al cincilea pachet de sancțiuni, dar cred că nu este suficient. Ei (rușii - ed.) ne-au luat multe. Ne-au luat teritoriul și oamenii", a spus Zelensky.

Potrivit lui Volodymyr Zelensky, impunerea de sancțiuni este o armă diplomatică substanțială a UE împotriva agresorului rus. Prin urmare, este important ca aceste măsuri să nu fie superficial, ci profund elaborate, bine gândite și finalizate, pentru ca Rusia să nu le poată ocoli. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră