Polonia cere o „misiune de pace” a NATO pentru a ajuta Ucraina

16 Mar 2022
Polonia cere o „misiune de pace” a NATO pentru a ajuta Ucraina

Prim-miniștrii polonez, ceh și sloven au participat marți seara la o întâlnire la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, precum și cu prim-ministrul Denys Chmygal, scrie FranceInfo.

Polonia cere o „misiune de pace” a NATO, „protejată de forțele armate” pentru a ajuta Ucraina, a declarat marți, 15 martie, la Kiev, vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski. Această misiune „trebuie să urmărească să ofere ajutor umanitar și pașnic în Ucraina”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, citat de agenția de presă poloneză PAP.

Acesta din urmă a participat, alături de prim-miniștrii polonez, ceh și sloven, la o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky și prim-ministrul Denys Chmygal.

Aceasta este prima vizită a liderilor străini la Kiev de la începutul atacului rusesc din 24 februarie.

După întâlnire, șeful guvernului polonez, Mateusz Morawiecki, a cerut UE „să acorde Ucrainei foarte repede statutul de candidat” și a adăugat: „Vom încerca să organizăm arme defensive”. „Nu te vom lăsa niciodată singuri. Vom fi alături de tine pentru că știm că nu lupți doar pentru libertatea ta, pentru propria ta casă și pentru siguranța ta, ci și pentru noi, scrie Le Figaro 

Surse: FranceInfo,Le Figaro 

Alte stiri din Externe

Ultima oră