Zelensky critică încălcarea „promisiunilor” occidentalilor de a proteja cerul Ucrainei de "asasinii ruși"

08 Mar 2022
Zelensky critică încălcarea „promisiunilor” occidentalilor de a proteja cerul Ucrainei de "asasinii ruși"

Într-un videoclip publicat marți, președintele ucrainean denunță „promisiunile” nerespectate de occidentali, spunând că aceștia nu au „interzis cerul ucrainean asasinilor ruși”, scrie BFMTV.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat marți „promisiunile” încălcate ale occidentalilor de a proteja Ucraina de atacurile rusești.

„Auzim promisiuni de treisprezece zile. Treisprezece zile în care ni se spune că vom fi ajutați pe cer, că vor fi avioane, că ni se vor livra”, a spus el într-un videoclip postat pe Telegram.

„Dar responsabilitatea pentru acest lucru revine și celor care nu au putut lua o decizie în Occident de 13 zile (...). Pe cei care nu au asigurat cerul ucrainean împotriva asasinilor ruși”, a adăugat el.

„Umanismul, care trebuie să prevaleze în capitalele lumii, trebuie să prevaleze asupra fricii”, a pledat el.

Zelensky cere înființarea unei zone de excludere a zborului deasupra Ucrainei, dar această opțiune a fost exclusă categoric atât de Statele Unite, cât și de NATO.

Sâmbătă, Vladimir Putin a avertizat că va considera o astfel de zonă „ca participare la conflictul armat”.

La sol, forțele ruse continuă să se desfășoare în jurul orașelor, sau să le bombardeze, în a treisprezecea zi a invaziei ruse – descrisă drept „operațiune militară specială” de Moscova.

Cel puțin 21 de persoane au murit luni în atacurile aeriene ruse împotriva Sumy, în apropiere de granița ruso-ucraineană, au anunțat marți autoritățile ucrainene.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră