Zelensky: Uniunea Europeană trebuie să „facă mai mult” pentru Ucraina

11 Mar 2022
Zelensky: Uniunea Europeană trebuie să „facă mai mult” pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Uniunea Europeană ar trebui să „facă mai mult” pentru Ucraina, după ce liderii celor 27 au exclus orice aderare rapidă a Ucrainei la UE cu o zi înainte, scrie Agenția France Presse citata de Le Figaro. In plus, Rusia angajează „asasini sirieni” pentru a „distruge” Ucraina, a mai spus el.

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Uniunea Europeană ar trebui să „facă mai mult” pentru Ucraina, după ce liderii celor 27 au exclus orice aderare rapidă a Ucrainei la UE cu o zi înainte.

„Trebuie să mergem mai puternic. Nu este ceea ce ne așteptam”, a spus Volodimir Zelensky într-un videoclip pe Telegram.

„Deciziile politicienilor trebuie să coincidă cu starea de spirit a popoarelor lor, a popoarelor europene (...) Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru noi, pentru Ucraina”. 

Rusia angajează „asasini sirieni” pentru a „distruge” Ucraina, spune Zelensky

În plus, el a spus că Rusia angajează „asasini sirieni” pentru a „distruge” Ucraina, a denunțat Zelensky vineri, după ce Kremlinul a fost în favoarea ca cetățenii acestei țări din Orientul Mijlociu să lupte voluntar alături de forțele ruse.

„Acesta este un război cu un inamic foarte încăpățânat [...] care a decis să angajeze mercenari împotriva cetățenilor noștri. Asasini din Siria, dintr-o țară în care totul a fost distrus de ocupanți,așa cum ne fac ei acum” , a declarat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră