Pentagonul avertizează că va fi dificil ca Rusia sa fie dislocată din Donbass

19 Mai 2022
Pentagonul avertizează că va fi dificil ca Rusia sa fie dislocată din Donbass

Pentagonul a avertizat joi că, în ciuda succeselor forțelor ucrainene de la Harkov, armata rusă reușește să-și întărească controlul asupra Donbassului și a sudului țării, ceea ce înseamnă că conflictul ar putea dura mult timp, scrie radiodifuziunea belgiană RTBF.

Pentagonul a avertizat joi că, în ciuda succeselor forțelor ucrainene de la Harkov, armata rusă reușește să-și întărească controlul asupra Donbassului și a sudului țării, ceea ce înseamnă că conflictul ar putea dura mult timp.

Forțele ruse continuă să aibă probleme cu coeziunea, moralul trupelor și logistica, a declarat reporterilor un înalt oficial al Departamentului de Apărare al SUA, fără a confirma epurările din cadrul comandamentului militar rus menționate de Londra.

Dar „vom rămâne foarte precauți în predicțiile noastre”, a adăugat el.

„Suntem absolut hotărâți să facem totul pentru a-i ajuta pe ucraineni să se apere, inclusiv prin instruirea lor în utilizarea capacităților pe care le oferim”, a continuat acest înalt oficial care a cerut anonimatul.

„Abilitatea de luptă nu este suficientă pentru a câștiga un război”
„Se comportă foarte bine pe câmpul de luptă, nu au probleme de coeziune, nu au probleme de comandă, logistica și aprovizionarea lor sunt cu adevărat istorice”, a adăugat el.

„Dar rușii mai au la dispoziție o parte semnificativă din capacitățile pe care le-au adunat încă din toamnă” la granițele Ucrainei, a subliniat el.

„Abilitatea de a lupta nu este suficientă pentru a câștiga un război: trebuie să ai voință de a lupta, ai nevoie de o comandă bună”, a menționat el. Dar, cu toate acestea, „noi continuăm să credem că acest conflict va dura”.

Armata rusă, care își concentrează acum eforturile spre sudul Ucrainei pentru a construi un pod pe uscat care să lege teritoriul Rusiei de peninsula Crimeea anexată în 2014, a preluat controlul portului Mariupol după capitularea soldaților ucraineni care apărau situl Azovstal.

Alte stiri din Externe

Ultima oră