Pentagonul neagă că a ajutat Ucraina să vizeze generalii ruși: "o afirmație iresponsabilă"

06 Mai 2022
Pentagonul neagă că a ajutat Ucraina să vizeze generalii ruși: "o afirmație iresponsabilă"

Departamentul american al Apărării a negat joi furnizarea de informații care le-au permis forțelor ucrainene să vizeze înalți ofițeri ruși în apropierea frontului, așa cum susține New York Times, scrie postul RTBF

Este adevărat că Statele Unite transmit elemente de informare la Kiev „pentru a-i ajuta pe ucraineni să-și apere țara”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Dar, a adăugat el, „nu oferim informații despre locul în care se află comandanții militari superiori pe câmpul de luptă și nici nu participăm la deciziile de țintire luate de armata ucraineană”.

O duzină de generali ruși uciși
New York Times a declarat miercuri, citând surse anonime din cadrul serviciilor americane, că informațiile furnizate de Statele Unite armatei ucrainene au făcut posibilă vizarea mai multor generali ruși în apropierea frontului.

Citând mai mulți înalți oficiali americani, ziarul a spus că dintre cei zece generali ruși uciși de forțele ucrainene, „mulți” au fost vizați cu ajutorul serviciilor de informații americane.

Consiliul de Securitate Națională al SUA (NSC) a calificat anterior afirmația conform căreia SUA ajută Ucraina să ucidă generali ruși drept „iresponsabilă”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră