Pentagonul avertizează din nou cetățenii SUA să nu meargă să lupte în Ucraina: "Nu este un loc în care ar trebui să meargă americanii"

29 Apr 2022
Pentagonul avertizează din nou cetățenii SUA să nu meargă să lupte în Ucraina: "Nu este un loc în care ar trebui să meargă americanii"

Un american de 22 de ani care a plecat să lupte în Ucraina împotriva forțelor ruse a fost ucis, potrivit membrilor familiei sale. Pentagonul avertizează vineri, 29 aprilie, cetățenii americani care sunt tentați să intre în acest conflict, să nu meargă in Ucraina să lupte, scrie AFP citata de Le Figaro.

Willy Joseph Cancel, 22 de ani, care ar fi fost ucis luni, a sosit în Ucraina la jumătatea lunii martie, a declarat mama sa Rebecca Cabrera pentru CNN. „Continuăm să îi îndemnăm pe americani să nu meargă în Ucraina”, a spus, tot pe CNN, purtătorul de cuvânt al Pentagonului John Kirby, care a evocat o știre „supărătoare” și a susținut familia celor uciși. „Este o zonă de război în desfășurare, (...) nu este un loc în care ar trebui să meargă americanii”, a repetat el. „A vrut să meargă acolo pentru că a crezut în ceea ce luptă Ucraina și a vrut să facă parte din ea pentru a limita (amenințarea) acolo și ca aceasta să nu ajungă aici”, a spus Rebecca Cabrera despre fiul său.

Tânărul lasă o soție și un copil de 7 luni, potrivit presei americane. Soția sa, Brittany Cancel, a confirmat decesul într-o declarație transmisă mai multor mass-media americane, subliniind „curajul” soțului ei, un „erou”. Fost soldat marin, s-a alăturat unei companii paramilitare private și s-a oferit voluntar să se alăture Ucrainei.

Un cetăţean britanic a fost, de asemenea, ucis în Ucraina, iar un altul este dispărut, a confirmat joi un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic. Ambii bărbați luptau și ca voluntari cu armata ucraineană, potrivit presei britanice. La scurt timp după ce Rusia și-a invadat țara pe 24 februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut formarea unei „legiuni internaționale” de voluntari străini care să-l ajute să apere Ucraina. La începutul lunii martie, ministrul de externe ucrainean Dmytro Kouleba a menționat cifra a aproximativ 20.000 de voluntari străini care s-au alăturat țării în război.

Alte stiri din Externe

Ultima oră