Noi sancțiuni: Marea Britanie interzice caviarul rusesc

21 Apr 2022
Noi sancțiuni: Marea Britanie interzice caviarul rusesc

Marea Britanie a impus o interdicție de import a caviarului rusesc, ca parte a unei noi tranșe de sancțiuni împotriva regimului lui Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina, scrie Politico.

Guvernul Marii Britanii a anunțat joi interzicerea importurilor de argint, produse din lemn și bunuri de lux din Rusia. Cele mai recente măsuri vor duce la creșterea tarifelor cu 35 de puncte procentuale pentru produse rusești și belaruse în valoare de aproximativ 130 de milioane de lire sterline, inclusiv diamante și cauciuc.

Anunțând sancțiunile, secretarul comercial Anne-Marie Trevelyan a declarat că Marea Britanie „continuă să stea alături de Ucraina”.

„Profităm de orice ocazie posibilă pentru a crește presiunea de a izola economia rusă, iar aceste măsuri ulterioare vor strânge șuruburile, închizând căile profitabile de finanțare pentru mașina de război a lui Putin”, a spus ea.

Cancelarul Rishi Sunak a declarat că „sancțiunile semnificative” vor aduce tarifele totale de import ale Regatului Unit și interdicțiile asupra mărfurilor rusești la peste 1 miliard de lire sterline, „impunând și mai multă durere economică economiei lui Putin pentru atacurile sale barbare și nejustificate asupra unei națiuni suverane”.

Joi Marea Britanie a vizat o serie de generali ruși și companii de apărare implicate în războiul din Ucraina în cea mai recentă rundă de sancțiuni.

Marea Britanie a interzis deja importul de produse din fier și oțel din Rusia și Belarus, alături de oprirea exporturilor de bunuri de lux către Rusia, printre alte măsuri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră