Roland-Garros: rușii, belarușii și nevaccinații sunt bineveniți...„deocamdată”

17 Mar 2022
Roland-Garros: rușii, belarușii și nevaccinații sunt bineveniți...„deocamdată”

Federația Franceză de Tenis (FFT), care organizează turneul Roland-Garros, a indicat miercuri că la Roland-Garros vor fi bineveniți jucători nevaccinați împotriva Covid-19, inclusiv campionul Novak Djokovic, precum și jucătorii ruși și belarusi, printre care Daniil Medvedev ( 22 mai-5 iunie)... „deocamdată”, scrie Europe1.


Jucătorii nevaccinați împotriva Covid-19, inclusiv campionul Novak Djokovic, și jucătorii ruși și belarusi, printre care Daniil Medvedev, sunt bineveniți la Roland-Garros (22 mai-5 iunie)... "deocamdată", a declarat Federația Franceză de Tenis (FFT) ) miercuri. „Impunem neutralitate strictă jucătorilor ruși și belarusi (...) Rămânem pe principiul tuturor ministerelor sportului din Uniunea Europeană și al tuturor țărilor cheie din jurul nostru”, a declarat directorul general al FFT Amélie Oudéa-Castéra la o conferinta de presa.

Un sportiv individual este interzis numai dacă este selectat de țara sa
"Interzicem un atlet individual doar dacă a fost selectat de țara lui. Acesta este cadrul, rămânem la el", a adăugat ea. „Pentru moment”, a insistat însă președintele FFT Gilles Moretton.

Wimbledon le-ar putea cere jucătorilor ruși care doresc să participe la turneul Major pe iarbă să-l critice oficial pe președintele rus Vladimir Putin pentru intervenția militară în Ucraina. „În acest stadiu, nu intenționăm să intrăm în detaliul situațiilor personale individuale, despre care știm că pot fi, de asemenea, extraordinar de dependente de situațiile familiale trăite unii sau de alții”, a asigurat Amélie Oudea-Castera. 

Cele patru turnee de Grand Slam au decis să-și armonizeze modalitățile de a încheia meciurile în cinci seturi, toate introducând în 2022 super tie break (10 puncte câștigătoare cu o diferență de două puncte) la 6-6 în setul decisiv, au anunțat miercuri.

Pe lângă restricțiile de sănătate legate de Covid, „indicatorii sunt verzi pentru a avea un Roland-Garros deplin”, a salutat Moretton.

Djokovic este deci așteptat la Paris, unde permisul de vaccin a fost ridicat.

"Am învățat să fim extrem de atenți, temperați Oudéa-Castéra. Vedem că de la lună la lună lucrurile se pot schimba. Într-un scenariu arhi-catastrofal, există întotdeauna o modalitate de a reconstitui bulele de sănătate. Anticiparea în cel mai bun caz ce putem, vigilență, pragmatism și obiectivul este, evident, să nu trimitem acasă jucătorii care ajung aici”.

„Obiectivul nostru este să avem cel mai bun turneu posibil”, a spus directorul turneului Amélie Mauresmo, amintind totodată că suntem pregătiți „să respectăm ceea ce urmează să fie pus în aplicare” în țară din punct de vedere al sănătății. "Toate acestea sunt foarte schimbătoare, luăm lucrurile fără prea multă emoție sau dezamăgire. Încercăm să rămânem în ceva neutru. Ne concentrăm pe pregătirea pentru eveniment", a spus ea.

Alte stiri din Sport

Ultima oră