Viața studenților reveniți la cursuri de abia din toamna lui 2020 ar putea fi drastic modificată conform ultimelor măsuri luate în considerare de Statele Unite, conform Reuters.
Universitățile și-au închis clasele și dormitoarele încă din martie 2020, iar studiile s-au mutat în mediul online. De la declanșarea pandemiei până în prezent mulți încă așteaptă returnarea taxelor achitate până la sfârșitul anului universitar.
Luptându-se cu efectele economice devastatoare, acestea au fost nevoite să anuleze orice investiții planificate, au blocat noile rectrutări de cadre și chiar au fost obligate să concedieze o parte din echipa administrativă.
Toate universitățile sunt puse în fața unor modificări drastice punându-și în practică creativitatea pentru a putea transforma campusurile și căminele ce ar urma să fie din nou pline de studenți din septembrie.
Președintele Universității New England a declarat că sunt dispuși să facă orice modificare posibilă pentru a proteja studenșii, dar cu certitudine orele vor putea fi reluate din septembrie.
Universitățile supraviețuiesc nu numai din taxele școlare, dar și din chiriile obținute din căminele studențești, de aceea trebuie aplicate mai multe modificări pentru ca acesta să poată fi folosite la cel puțin 80% din capacitate.
Administratorii pregătesc o serie de măsuri pentru a permite studenților să împartă aceeași cameră: studenții vor fi testați să se identifice prezenta anticorpilor și vor fi cazați în funcție de aceste rezultate. Cei care au dezvoltat anticorpi vor fi cazați în aceeași cameră cu cei care nu au fost infectați, astfel limitându-se posibilitatea unui nou focar.
Aceste teste vor putea fi folosite doar după ce vor fi studiate în amănunt și aprobate de autorități. Oficialii iau în calcul crearea unei zone tampon pentru cei care vor fi infectați și vor fi plasați în carantină.
Universitățile iau în calcul chiar și închirierea unor hoteluri pentru a mări capacitatea de cazare pe care o oferă studenților, dar și pentru a preveni ca aceștia să locuiască în zone mai departate ceea ce ar crește posibilitatea de infectare accidentală.
Măsurile de distanțare socială vor fi drastic urmărite în universități, unele dintre acestea iau în calcul mutarea cursurilor în aer liber, în interiorul unor corturi foarte mare ce ar permite amplasarea băncilor la o distanța mult mai mare, dar și ținând cont că posibilitatea de a te infecta scade în spațiu deschis.
Numărul de studenți care vor frecventa același curs va fi drastic redus pentru a permite o distanțare mult mai mare în amfiteatrele universităților.
Câteva facultăți și colegii au transmis deja obligativitatea purtării unei măști de protecție, iar echipele sportive vor fi reduse, la fel și concertele și celebrele petreceri studențești.
Studenții și tutorii lor legali vor fi îndrumați să semeneze o declarație prin care își asumă un potențial risc de infectare atunci când se vor relua cursurile.
Reprezentanții studenților au atras atenția asupra unor posibile adunări publice și alte metode de relaxare atât de celebre și așteptate în rândul studenților. Oficialii, însă se bazează pe responsabilitatea tuturor elevilor.
În urma unor studii, s-a observat că studenții preferă să se adapteze noilor reguli, oricât ar fi de drastice și să poată să se reîntoarcă la viața academică clasică, respingând varianta de predare online și în noul an universitar.