Un pacient confirmat pozitiv a fugit dintr-un spital din Capitală

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Un pacient confirmat pozitiv a fugit dintr-un spital din Capitală

Un bărbat confirmat cu COVID-19 a fugit, marți după-amiază, dintr-un spital din sectorul 4 al Capitalei. Poliția a fost alertată de către medici, precizează Digi24.

Poliţiştii de la secţia 26 au pornit în căutarea bărbatului şi l-au identificat în scurt timp. Iniţial, pacientul a refuzat să se oprească, dar ulterior, după ce poliţiştii au creat un perimetru de siguranţă, bărbatul s-a oprit. El a fost preluat de un echipaj medical şi a fost transportat la spital.

„Astăzi, în jurul orei 14.30, Secția 26 Poliție a fost sesizată telefonic de către angajatul unei unități sanitare din sectorul 4, cu privire la faptul că un bărbat, testat pozitiv Covid-19, a plecat, fără încuviințare, din spital. In baza semnalmentelor primite, polițiști ai Secției 26, au efectuat activități specifice, in regim de urgență și l-au depistat. Păstrându-se distanța de siguranță, a fost somat sa se oprească. În faza inițială a refuzat, dar ulterior s-a supus măsurilor dispuse de către polițiști. S-a creat un perimetru de siguranță pentru îndepărtarea pietonilor, ulterior fiind preluat de un echipaj sanitar specializat și transportat la spital”, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

În paralel, procurorii de la sectorul 4 au deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră