Spitalul "Dr. Victor Babeş": Peste 80% dintre cazurile confirmate au fost medii și ușoare

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Spitalul "Dr. Victor Babeş": Peste 80% dintre cazurile confirmate au fost medii și ușoare

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat, marţi, că aproximativ 500 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost vindecate în această unitate medicală, din a doua jumătate a lunii martie şi până în prezent, precizează Agerpres.

Potrivit medicului, rata de creştere a numărului de persoane infectate este una "foarte lentă", iar numărul de cazuri este unul "rezonabil" comparativ cu populaţia ţării.

"În România avem un număr oarecum rezonabil de cazuri per total comparativ cu populaţia noastră. Avem un număr destul de mic de decese. Avem o rată foarte lentă de creştere, ceea ce este un lucru nemaipomenit, este ceea ce ne dorim. (...) Ce s-a întâmplat la noi, cam de la jumătatea lunii martie şi până acum, în spital au fost internaţi cam 1.220 de pacienţi, dintre care au fost confirmaţi peste 800 cu infecţie cu coronavirus. Au fost vindecaţi aproape 500 dintre ei. (...) Au fost pacienţi care au fost internaţi şi infirmaţi", a explicat Florescu, într-o conferinţă care a fost transmisă online pe pagina de Facebook a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

"În acest moment, în spital, avem în mod constant cam 200 şi un pic de pacienţi în fiecare zi, un număr care se menţine relativ constant. (...) Este bine că nu creşte. (...) Noi practic avem ocupate cam jumătate din paturile spitalului în acest moment", a precizat directorul medical.

"Avem toate mijloacele de diagnostic necesare în acest moment. (...) Din punct de vedere terapeutic, nu există nicăieri în acest moment un medicament dovedit eficient sută la sută în această boală. (...) Avem şi echipamente, avem şi obişnuinţa de a utiliza aceste echipamente", a declarat Simin Florescu.

Potrivit acesteia, de aproape trei săptămâni, la Spitalul "Dr. Victor Babeş" se foloseşte în cazurile de infecţii cu noul coronavirus şi terapia anticoagulantă. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră