Coronavirus în Suceava: 4 cadre medicale confirmate pozitiv s-au ales cu dosare penale după ce au refuzat internarea

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Suceava: 4 cadre medicale confirmate pozitiv s-au ales cu dosare penale după ce au refuzat internarea

Patru cadre medicale care activează în Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-au ales cu dosare penale. Și asta pentru că au refuzat să se interneze în spital, deși testele pentru COVID-19 au ieșit pozitive. Potrivit datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, toate cele patru cazuri s-au consemnat în cursul lunii aprilie, precizează Monitorul de Suceava.

Primul caz datează din 15 aprilie, când lucrătorii de la Secţia de Poliţie Burdujeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, angajată în cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”Suceava, a refuzat internarea la unitatea spitalicească, deşi a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2 cu ocazia testului efectuat cu două zile mai devreme, pe 13 aprilie. La data aflării rezultatului, persoana respectivă a semnat o declaraţie pe proprie răspundere din care rezulta faptul că se va autoizola la domiciliu.

Două cazuri similare s-au înregistrat și pe data de 24 aprilie, când alți doi angajați si Spitalului Județean Suceava au refuzat internarea deși testele erau pozitive.

Al patrulea caz a fost înregistrat pe 25 aprilie, când un cadru medical depistat pozitiv cu noul coronavirus s-a deplasat din proprie iniţiativă la spital pentru a primi medicaţia specifică tratării simptomelor bolii, dar a refuzat internarea, părăsind spitalul fără acordul colegilor.

Procurorii au anunțat că se efectuează cercetări penale in rem pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră