Exemplu demn de urmat: Primăria Sibiului sprijină activitățile culturale și sportive după ridicarea stării de urgență

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Exemplu demn de urmat: Primăria Sibiului sprijină activitățile culturale și sportive după ridicarea stării de urgență

Primăria Sibiu va continua finanțarea evenimentelor prin Agenda Sport și Agenda Comunității, după încetarea stării de urgență și în condiții excepționale care să țină cont de măsurile de protecție pe care le impune epidemia de coronavirus, precizează tribuna.ro.

“Nu doresc ca Sibiul să își piardă caracterul său unic, dat de evenimentele culturale, sportive și cele dedicate comunității, un brand al orașului care a fost construit în timp îndelungat și cu efortul operatorilor și a administrației locale. De aceea, chiar și în contextul restricțiilor actuale privind desfășurarea adunărilor publice, nu vom anula Agenda Sport și Agenda Comunității, ci le vom adapta, propunerea mea fiind aprobată de Consiliul Local. Astfel, după încetarea stării de urgență, am dat posibilitatea operatorilor ale căror proiecte au fost selectate pe agende în luna martie de a-și organiza totuși evenimentele, însă adaptate. Nu am impus un termen pentru redepunerea proiectelor revizuite. Acestea pot fi depuse când aplicantul consideră că există condiții optime pentru realizarea lor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Hotărârea adoptată de Consiliul Local în ședința ordinară din data de 30 aprilie prevede că Agenda Sport și Agenda Comunității, așa cum au fost aprobate în luna martie 2020, se suspendă până la încetarea stării de urgență, date fiind restricțiile impuse de autoritățile centrale pentru protecția cetățenilor împotriva coronavirusului, acestea incluzând interdicția de a organiza adunări și evenimente publice. Proiectele aprobate care aveau ca perioadă de desfășurare martie – mai 2020 nu mai obțin finanțare nerambursabilă din bugetul local.   

După încetarea stării de urgență, operatorii care au obținut finanțarea nerambursabilă din bugetul local au posibilitatea să redepună proiecte pentru aceleași evenimente, dar refăcute și adaptate în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus și de noile norme care vor intra în vigoare în domeniul adunărilor și evenimentelor publice.

Comisiile de evaluare a proiectelor se vor întruni lunar și vor reevalua aceste proiecte redimensionate. Proiectele considerate eligibile vor fi supuse aprobării Consiliului Local.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră