Un comentariu despre „Noua Ordine Mondială” al lui Joe Biden a fost preluat de teoriile conspirației

22 Mar 2022
Un comentariu despre „Noua Ordine Mondială” al lui Joe Biden a fost preluat de teoriile conspirației

Afrmațiile despre existența și implementarea unei „Noii Ordini Mondiale” s-au răspândit online după ce președintele Joe Biden a folosit expresia într-un discurs în fata liderilor marilor companii americane, scrie Newsweek.

În timp ce expresia „noua ordine mondială” este în general folosită pentru a desemna o schimbare geopolitică semnificativă, ea poate desemna, de asemenea, o teorie a conspirației care stipulează că o autoritate globală secretă caută controlul lumii sub un regim totalitar și eliminarea suveranității țărilor precum și a libertății cetățenilor lor.

Mai mulți conservatori și adepți ai conspirației, inclusiv adepții mișcării radicale QAnon, au remarcat rapid cuvintele Biden în timp ce vorbea luni la reuniunea CEO Business Roundtable la Washington DC.

În timpul discursului, Biden a descris că există „oportunități semnificative de a face unele modificări reale” în ceea ce privește modul în care lumea reacționează la invazia Ucrainei de către Rusia, adăugând că în prezent ne aflăm într-un „punct de inflexiune” care are loc la fiecare câteva generații.

„Așa cum mi-a spus unul dintre cei mai buni militari în cadrul unei întâlniri sigure zilele trecute, 60 de milioane de oameni au murit între 1900 și 1946. Și de atunci, am stabilit o ordine mondială liberală, iar asta nu s-a mai întâmplat de mult", a spus Biden. 

„Mulți oameni sunt morți, dar suntem departe de haos. Iar acum lucrurile se schimbă”, a continuat el.

"Va exista o nouă ordine mondială și noi trebuie să o conducem. Și trebuie să unim restul lumii libere pentru a face asta.”

Mai mulți utilizatori de internet au considerat că, folosind expresia „nouă ordine mondială”, Biden a confirmat teoria conspirației menționată mai sus .

Fraza a fost unul dintre subiectele fierbinți pe Twitter de marți dimineață.

Comentariile au fost, de asemenea, distribuite pe scară largă în conturile QAnon Telegram, a descoperit Newsweek .

Un cont, CBK, care are peste 141.000 de abonați, a distribuit clipul cu legenda:

„Toți o spun cu voce tare acum... chiar în fața noastră”.

În timp ce a distribuit un clip din discursul lui Biden, Monica Crowley, fostul secretar adjunct al afacerilor publice la Departamentul de Trezorerie sub Donald Trump, a postat pe Twitter:

„Cei care au planuit Marea Resetare ar fi trebuit să știe că slabul invalid va da de gol planul”.

 

Comentariile lui Crowley au fost preluate de actuala purtătoare de cuvânt a fostului președinte, Liz Harrington.

Candidatul GOP la Congres Errol Webber a postat luni pe Twitter:

  • „Joe Biden tocmai a declarat că urmează o nouă ordine mondială. O altă teorie a conspirației s-a adeverit”.

În biografia sa de pe Twitter, Webber a scris că a fost susținut de Michael Flynn, fost consilier pentru securitate națională în dizgrație sub Trump, care s-a transformat într-una dintre cele mai mari figuri ale mișcării QAnon.

Nu vreau să am nimic de-a face cu această „Nouă Ordine Mondială”. Cine e cu mine?", a postat pe Twitter Joey Gilbert, un protestatar din 6 ianuarie la Washington D.C., care acum este un candidat la postul de guvernator al Nevada.

Nu vreau ca Joe Biden să conducă o coadă la iaurt într-un azil de bătrâni, cu atât mai puțin lumea" a spus si Robby Starbuck, un candidat republican care speră să fie ales în Congres.

Nebunii care ne-au închis în carantină crează o „Nouă Ordine Mondială”, e terifiant.

Alții s-au grăbit să respingă orice sugestie conform căreia Biden își exprima de fapt intenția de a implementa o „nouă ordine mondială” prin observațiile sale.

Editorul site-ului de știri și analize de stânga PoliticusUSA, Sarah Reese Jones, a postat pe Twitter:

„Indiciu: dacă președintele Biden ar fi într-adevăr parte din teoria conspirației de dreapta despre Noua Ordine Mondială, probabil că nu ar fi menționat-o într-un discurs”.

Autorul, jurnalistul și avocatul Seth Abramson a comentat:

„Rostind cuvintele „nou” și „lume” și „ordine” succesiv, demonstrează că teoria noastră conspiraționistă este corectă în toate aspectele.”

Teoria conspirației „Noua Ordine Mondială” a apărut pentru prima dată în anii 1990 și are legături cu povestea antisemită conform căreia evreii controlează în secret mass-media, băncile și guvernele lumii.

După cum a menționat Liga Anti-Defăimare, americanii care cred în această „Nouă Ordine Mondială” cred că lagăre de concentrare au fost deja construite în SUA și sunt gata să găzduiască „dizidenți”.

De asemenea, ei tind să creadă că guvernul va declara în curând legea marțială, posibilă sub pretextul de a răspunde la un atac terorist, și apoi va lua armele oamenilor.

Casa Albă a fost contactată pentru comentarii.

Sursa: Newsweek

Alte stiri din Externe

Ultima oră