Donald Trump ar trimite submarine nucleare pe coasta Rusiei pentru a-l enerva pe Putin

21 Mar 2022
Donald Trump ar trimite submarine nucleare pe coasta Rusiei pentru a-l enerva pe Putin

Fostul președinte Donald Trump a spus că dacă s-ar afla încă la Casa Albă, SUA ar lua măsuri mai drastice împotriva președintelui rus Vladimir Putin, mergând până acolo încât vor trimite submarine nucleare pe coasta țării pentru a face presiuni asupra Rusiei să plece din Ucraina, scrie Newsweek.

„Ar trebui să spui: „Dacă mai menționezi acel cuvânt [nuclear] încă o dată, vom trimite [submarine și avioane nucleare] și vom merge înainte și înapoi, în sus și în jos pe coasta ta”, a spus Trump la FoxBusiness luni. "Nu poți lăsa această tragedie să continue. Nu poți lăsa pe aceștia, aceste mii de oameni să moară."

Fostul președinte a spus că „l-a ascultat pe [Putin] folosind în mod constant cuvântul cu "n”, referindu-se la „nuclear”, în timpul relațiilor sale cu președintele rus, dar că speră că nu va trebui să folosească niciodată arme nucleare pentru că „ar fi tragedia tuturor tragediilor”.

Ultimele comentarii ale lui Trump se îndepărtează de comentariile pozitive pe care le-a făcut despre Putin la începutul războiului din Ucraina.

Cu o zi înainte ca Rusia să lanseze o invazie la scară largă, Trump l-a numit pe Putin un „geniu” pentru recunoașterea a două regiuni separatiste din Ucraina ca independente.

„Am spus: „Cât de inteligent este?” Și el va intra și va fi o menținere a păcii. Aceasta este cea mai puternică forță a păcii", a spus Trump într-un interviu la The Clay Travis & Buck Sexton Show pe 23 februarie.

Deși nu a renunțat să-l numească pe Putin „geniu”, Trump a spus: „Problema este că liderii noștri sunt proști... și până acum i-au permis lui [Putin] să scape cu această parodie și atac asupra umanității”.

„Putin îl loveste [președintele Joe] Biden ca pe o tobă și nu este un lucru frumos de urmărit”, a spus el la Conferința de acțiune politică conservatoare de luna trecută.

Alte stiri din Externe

Ultima oră