Biden reactivează pentru Ucraina o lege din cel de-al doilea război mondial privind asistența militară

09 Mai 2022
Biden reactivează pentru Ucraina o lege din cel de-al doilea război mondial privind asistența militară

Luni, 9 mai 2022, în fața presei, Joe Biden a semnat „Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022 ”, o lege pentru accelerarea transportului de echipamente militare către Ucraina. Acest tip de dispozitiv nu mai fusese activat din cel de-al Doilea Război Mondial, scrie AFP citata de OuestFrance.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a semnat luni, 9 mai, în fața jurnaliștilor o lege pentru a accelera transportul de echipamente militare către Ucraina, reactivând un dispozitiv datând din cel de-al Doilea Război Mondial.

„A ceda agresiunii ar fi și mai costisitor”
Ucrainenii luptă pentru viața lor în fiecare zi, a spus el în Biroul Oval, adăugând: „Această luptă este costisitoare, dar cedarea în fața agresiunii ar fi și mai scump. »

Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022 se bazează pe un program al celui de-al Doilea Război Mondial pentru a ajuta Europa să reziste lui Hitler și a fost susținut de aproape fiecare membru al Congresului SUA, inclusiv cu excepția a 10 Camere ale Reprezentanților care au votat împotrivă, a menționat White. Casa.

Executivul american mai raportează că textul a fost adoptat în timp ce Rusia marchează luni aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste.
De la începutul invaziei ruse din 24 februarie, administrația Biden a oferit aproximativ 3,8 miliarde de dolari în ajutor militar Kievului. Transa anterioară anunțată a fost de 800 de milioane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră