Coreea de Nord îl numește pe Joe Biden un „bătrân de vârstă senilă”

10 Apr 2022
Coreea de Nord îl numește pe Joe Biden un „bătrân de vârstă senilă”

Coreea de Nord susține deschis invadarea Ucrainei de către Rusia, unul dintre puținii săi aliați, și acuză Washingtonul că se află „la rădăcina” crizei actuale, scrie AFP citata de BFMTV

Coreea de Nord a lansat un atac violent împotriva președintelui american Joe Biden, acuzat ca fiind un „bătrân de vârstă senilă” și „slab” pentru că și-a acuzat omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina.

Joe Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război și a stârnit polemici la sfârșitul lunii martie, declarând că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”.

„Asemenea remarci iresponsabile pot fi făcute doar de descendentul yankeilor, un maestru al agresiunii și al conspirației”, a declarat agenția de presă oficială KCNA din Coreea de Nord într-un comentariu publicat sâmbătă.

„S-ar putea ajunge la concluzia că este ceva în neregulă cu facultățile sale intelectuale și că remarcile sale iresponsabile sunt doar dovada imprudenței unui bătrân de vârstă senilă”, a continuat KCNA.

„Viitorul Statelor Unite arată sumbru cu un om atât de slab la putere”, a adăugat comunicatul.

Phenianul susține deschis invadarea Ucrainei de către Rusia, unul dintre puținii săi aliați, și acuză Washingtonul că se află „la rădăcina” crizei actuale.

Nu este neobișnuit ca mass-media oficială nord-coreeană să atace liderii străini într-un limbaj violent, chiar urât. Ei îl trataseră astfel pe Biden de „câine turbat” care trebuie „bătut până la moarte cu un băț”, când era încă doar un candidat democrat la președinția americană.

Fostul președinte american Donald Trump a fost descris drept „senil” și „deranjat mental”. Fostul președinte sud-coreean Park Geun-hye avea, la rândul ei, dreptul la calificativele de „vrăjitoare” și „prostituată vicleană”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră