Biden: „Mai multe arme pentru Kiev, muniție și radar”

07 Mai 2022
Biden: „Mai multe arme pentru Kiev, muniție și radar”

Biden se aștepta să semneze un nou pachet de arme de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina, scrie Reuters.

Președintele Joe Biden este de așteptat să semneze un nou pachet de arme în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari pentru Ucraina chiar mai târziu vineri, au declarat patru oficiali americani pentru Reuters, ultimul dintr-o serie de transferuri pentru a ajuta Kievul să respingă. invazia Rusiei.

Statele Unite au transportat în Ucraina armament în valoare de 3,4 miliarde de dolari de când Rusia a invadat pe 24 februarie, inclusiv obuziere, sisteme antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniție și drone „Ghost” recent dezvăluite.

Oficialii, vorbind sub rezerva anonimatului, au spus că cel mai recent pachet va include probabil mai multe muniții pentru sisteme precum obuzierele. Pentagonul spune că a trimis deja aproximativ 184.000 de cartușe de artilerie.

Anunțul ar putea veni în următoarele 24 de ore, au spus doi dintre oficiali.

Noua tranșă de transferuri de arme ar proveni din restul de 250 de milioane de dolari din Autoritatea Președintelui de Retragere, care îi permite președintelui să autorizeze transferul de arme în exces din stocurile americane fără aprobarea Congresului ca răspuns la o situație de urgență.

Luna trecută, Biden a propus un pachet de asistență de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv peste 20 de miliarde de dolari în ajutor militar.

Statele Unite au antrenat unele forțe ucrainene cu privire la modul de utilizare a sistemelor precum obuzierele, în afara Ucrainei.

Liderii Grupului celor Șapte (G7), inclusiv Biden, vor organiza duminică un apel video cu președintele ucrainean Volodimir Zelenskii, într-o demonstrație de unitate, cu o zi înainte ca Rusia să marcheze sărbătoarea de Ziua Victoriei, a anunțat Casa Albă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră