Biden folosește pentru pentru prima oară termenul "genocid" pentru a evoca războiul din Ucraina

13 Apr 2022
Biden folosește pentru pentru prima oară termenul "genocid" pentru a evoca războiul din Ucraina

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a vorbit, pentru prima dată, despre „genocid” pentru a discuta despre situația din Ucraina, scrie BFMTV.

Joe Biden a părut să acuze marți armata rusă de „genocid” în Ucraina, folosind acest termen pentru prima dată pentru a descrie situația din țara invadată de Moscova.

„Bugetul familiei tale, capacitatea ta de a face plinul cu benzină nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război și comite genocid de cealaltă parte a lumii”, a spus președintele american în timpul unei călătorii în Iowa dedicată luptei împotriva inflației.,

„70% din creșterea prețului vine din creșterea prețului la benzină”
Creșterea prețurilor de consum în martie a atins cel mai rapid ritm din decembrie 1981, la 8,5% pe un an, potrivit indicelui prețurilor de consum (IPC) publicat marți de Departamentul Muncii.

Joe Biden a deplâns creșterea inflaționistă suplimentară cauzată de invazia Ucrainei de către Rusia, asigurând că „70% din creșterea prețurilor în martie provine din creșterea prețului la benzină din cauza lui (Vladimir) Putin”.

Departamentul Muncii a declarat că „indicele benzinei a crescut cu 18,3% în martie (comparativ cu februarie) și a reprezentat mai mult de jumătate din creșterea generală a prețurilor de peste o lună”.

„Invazia Ucrainei de către Putin a dus la creșterea prețurilor la benzină și la alimente în întreaga lume”, a spus președintele democrat. Opoziția republicană, în special, îl critică pe Joe Biden pentru că are o politică economică care alimentează inflația.

 

„Da, l-am numit genocid pentru că a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă doar să șteargă ideea de a putea fi ucrainean și dovezile cresc”, a spus Biden reporterilor înainte de a se îmbarca la Air Force One în Iowa.

 El a adăugat: „Vom lăsa avocații să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar cu siguranță așa mi se pare”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră