Joe Biden cere Congresului 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina din care 20 de miliarde pentru arme

28 Apr 2022
Joe Biden cere Congresului 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina din care 20 de miliarde pentru arme

Președintele american Joe Biden cere Congresului să elibereze încă 33 de miliarde de dolari pentru a răspunde războiului din Ucraina, inclusiv 20 de miliarde de dolari în ajutor militar, scrie CNN

Președintele Joe Biden a cerut joi Congresului un proiect de lege de finanțare suplimentară de 33 de miliarde de dolari, menit să sprijine Ucraina în următoarele câteva luni, pe măsură ce războiul brutal și neîncetat al Rusiei intră într-o nouă fază.

Într-o altă solicitare semnificativă, Biden a subliniat o propunere care ar face presiuni suplimentare pe oligarhii ruși în privința războiului din Ucraina , inclusiv prin utilizarea banilor din bunurile confiscate pentru a finanța apărarea Ucrainei.

„Costul acestei lupte nu este ieftin, dar renunțarea la agresiune va fi mai costisitoare dacă permitem ca aceasta să se întâmple. Fie sprijinim poporul ucrainean în timp ce își apără țara, fie stăm deoparte în timp ce rușii își continuă atrocitățile în Ucraina. ”, a spus Biden.

 „Avem nevoie de acest proiect de lege pentru a sprijini Ucraina în această luptă pentru libertate” a adăugat el.

Cererea de 33 de miliarde de dolari include 20,4 miliarde de dolari solicitate pentru asistență militară și de securitate, inclusiv 5 miliarde de dolari în autorizări suplimentare de retragere, 6 miliarde de dolari pentru Inițiativa de asistență pentru securitate a Ucrainei și 4 miliarde de dolari pentru Programul de finanțare militară externă al Departamentului de Stat, a declarat reporterilor un oficial înalt al administrației.

Oficialul a spus că o parte din asistența militară de 20 de miliarde de dolari ar putea fi folosită pentru a completa contribuțiile cu muniții și echipamente din alte țări, permițând acestor țări „să se poată apăra pe deplin”. Oficialul a caracterizat inițiativa în contextul efortului lui Biden de a aduna lumea în spatele sprijinului pentru Ucraina.

De asemenea, în cerere sunt incluse 8,5 miliarde de dolari în asistență economică „pentru a ajuta guvernul Ucrainei să răspundă la criza imediată și să continue să ofere servicii de bază poporului ucrainean”, a spus oficialul. O fișă informativă de la Casa Albă a sugerat că finanțarea ar ajuta, de asemenea, la contracararea dezinformarii și a narațiunilor de propagandă rusești și la sprijinirea presei independente.

Asistență umanitară suplimentară și finanțare pentru securitatea alimentară vor fi incluse, de asemenea, în valoare de 3 miliarde de dolari, inclusiv „grâu și alte mărfuri” pentru cei care au nevoie, conform oficialului. O parte din această finanțare va merge către formarea profesională, serviciile de sănătate mintală și resursele pentru districtele școlare din SUA pentru a ajuta ucrainenii care sosesc în SUA și alte eforturi pentru a sprijini refugiații ucraineni și țările care le oferă adăpost.

Include, de asemenea, finanțare direcționată „pentru a aborda perturbările economice în țară și în întreaga lume din cauza agresiunii lui Putin”, care va contribui la creșterea producției americane de culturi alimentare precum soia, precum și finanțare pentru a permite utilizarea Legii privind producția de apărare pentru extinderea SUA. producerea de rezerve critice de minerale și alte materiale perturbate de război.

Alte stiri din Externe

Ultima oră