Colecționarii de artă vor să cumpere cioburile statuii câinelui de Jeff Koons

03 Mar 2023
Colecționarii de artă vor să cumpere cioburile statuii câinelui de Jeff Koons

Spart de un vizitator stângaci, câinele celebrului sculptor îi interesează în continuare pe colecționari, chiar și pe bucăți, scrie Le Matin.

Pe 16 februarie, în timpul unui vernisaj într-o galerie de artă, un vizitator s-a izbit accidental de un piedestal pe care se afla un câine al sculptorului Jeff Koons. Micul obiect, încă în valoare de aproximativ 42.000 de dolari (39.400 de franci), a căzut și s-a spart.

Piesele unei opere de artă sunt încă artă? Asta par să creadă unii, din moment ce galeria a explicat pentru „Washington Post” că a primit mai multe oferte pentru cumpărarea acestor cioburi. Printre amatori, Stephen Gamson, un artist și colecționar care a asistat la căderea sculpturii și care are deja obiecte legate de artă în colecția sa: o riglă de Roy Lichtenstein, ușa frigiderului lui Kenny Scharf și câteva pensule ale unor artiști celebri.

Între timp, resturile câinelui sunt într-o cutie și trebuie să fie examinate de o companie de asigurări înainte de a putea fi transmise noului proprietar sau cumpărător.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră