Rusia interzice Facebook și Twitter

04 Mar 2022
Rusia interzice Facebook și Twitter

Autoritatea de reglementare a mass-media de stat rusă Roskomnadzor a restricționat accesul la Twitter, a confirmat astăzi agenția de presă Ria, spune The GuardianDeși Zelensky nu a fost menționat în declarația autoritatilor, președintele ucrainean a folosit Facebook și Twitter pentru a distribui videoclipuri cu actualizări despre război și pentru a-i îndemna pe Putin să-și retragă trupele. 

Aceasta decizie vine la câteva zile după ce ambele companii au blocat accesul la posturile de propagandă de stat ruse RT și Sputnik din Uniunea Europeană.

Ca răspuns, Facebook a spus că va face tot posibilul pentru a restabili serviciul în Rusia.

„În curând, milioane de oameni vor fi tăiați de informații de încredere, lipsiți de modurile lor zilnice de a se conecta cu familia și prietenii și împiedicați să vorbească”, a declarat Nick Clegg, președintele afacerilor globale al companiei-mamă a Facebook, Meta.

în urma interzicerii Twitter în Rusia , Youtube pare să fie blocat în toată țara.

Clegg, un fost viceprim-ministru al Regatului Unit, a declarat că Facebook va lucra pentru a restabili serviciul în țară, astfel încât utilizatorii săi să poată „să se exprime în siguranță și să se organizeze pentru acțiune”.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. 

Între timp, autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a susținut într-o declarație că 26 de cazuri de „discriminare împotriva mass-mediei și resurselor informaționale ruse” au fost înregistrate împotriva Facebook.

„În ultimele zile, rețeaua de socializare a restricționat accesul la conturi: canalul TV Zvezda, agenția de știri RIA Novosti, Sputnik, Russia Today, Lenta.ru și gazeta.ru”, a susținut autoritatea de reglementare. „Restricțiile de mai sus sunt interzise de legea federală”, a spus Roskomnadzor.

Deși Volodimir Zelensky nu a fost menționat în declarație, președintele ucrainean a folosit Facebook și Twitter pentru a distribui videoclipuri cu actualizări despre război și pentru a-i îndemna pe Putin să-și retragă trupele. 

Sursa: The Guardian, NewYorkPost

Alte stiri din Externe

Ultima oră