OMS: Focarul de COVID din Coreea de Nord este „îngrijorător” pentru aparitia de noi variante

18 Mai 2022
OMS: Focarul de COVID din Coreea de Nord este „îngrijorător” pentru aparitia de noi variante

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat marți că nivelurile ridicate de transmitere a coronavirusului în rândul persoanelor nevaccinate, cum ar fi în Coreea de Nord, creează un risc mai mare de noi variante, scrie Reuters

Țara izolată, membră a OMS, se confruntă cu primul focar recunoscut de COVID-19, alimentând îngrijorările cu privire la o criză majoră din cauza lipsei de vaccinuri și a infrastructurii medicale.

„Cu siguranță este îngrijorător dacă țările... nu folosesc instrumentele care sunt acum disponibile”, a spus directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, ca răspuns la o întrebare despre focarul din Coreea de Nord.

„OMS a spus în mod repetat că acolo unde ai transmisia necontrolată, există întotdeauna un risc mai mare de apariție a unor noi variante”, a spus el.

În cadrul aceluiași briefing de presă, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a mai spus că este „profund îngrijorat” de răspândirea virusului în rândul unei populații nevaccinate cu multe afecțiuni subiacente.

Agenția de sănătate a ONU a declarat anterior că Phenianul nu a informat-o încă oficial despre focar, o aparentă încălcare a obligațiilor legale ale țării în temeiul Regulamentului internațional de sănătate al OMS.

Întrebat despre cum va răspunde OMS, Ryan a spus că organismul este gata să ajute, dar nu are puterea de a interveni într-o țară suverană.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră