OMS: mai multe țări europene și-au ridicat prea „brutal” restricțiile

22 Mar 2022
OMS: mai multe țări europene și-au ridicat prea „brutal” restricțiile

Directorul OMS în Europa și-a exprimat îngrijorarea cu privire la revenirea epidemiei observată în prezent pe continent, subliniind ridicarea prea rapidă a măsurilor anti-Covid, scrie AFP citata de Le Figaro.

Mai multe țări europene și-au ridicat prea „brutal” măsurile anti-Covid și se confruntă cu o creștere bruscă a cazurilor sub efectul subvariantei BA2, a deplâns Organizația Mondială a Sănătății marţi.

 În cadrul unei conferințe de presă mutată în Moldova, directorul OMS în Europa, Hans Kluge, s-a declarat „vigilent” cu privire la situația epidemică actuală de pe continent, susținând totodată că rămâne „optimist”.

În prezent, numărul cazurilor de Covid este în creștere în 18 din cele 53 de țări din zona OMS Europa, potrivit organizației de sănătate. „Țările în care observăm o creștere specială sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franța, Italia și Germania”, a spus Hans Kluge. „Aceste țări au ridicat brusc restricțiile de la „prea mult” la „nu suficient”, a spus oficialul OMS.

Potrivit datelor OMS, numărul de cazuri noi în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârșitul lunii ianuarie, dar a revenit de la începutul lunii martie. În ultimele șapte zile, peste 5,1 milioane de cazuri noi și 12.496 de decese au fost înregistrate în zona OMS Europa, ducând numărul total de cazuri detectate de la începutul pandemiei la aproape 194,4 milioane și numărul deceselor la peste 1,92 milioane. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră