OMS avertizează: Nu e momentul pentru relaxare, cazurile scad pentru că scade numărul de teste

16 Feb 2022
OMS avertizează: Nu e momentul pentru relaxare, cazurile scad pentru că scade numărul de teste

O scădere a ratelor de testare pentru COVID-19 contribuie probabil la o scădere a cazurilor raportate dar decesele sunt în creștere, a declarat miercuri responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove citată de Reuters.

O scădere a ratelor de testare pentru COVID-19 contribuie probabil la o scădere a cazurilor raportate dar decesele sunt în creștere, a declarat miercuri responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

„Cea mai mare îngrijorare în acest moment, cred, este numărul încă în creștere de decese”, a spus Van Kerkhove în timpul unei discuții virtuale transmise în direct pe Twitter, Facebook și YouTube.

„Numai în ultima săptămână, aproape 75.000 de persoane au murit și știm că aceasta este o subestimare”, a spus ea.

Țările care susțin că transmisia virusului a scăzut au înregistrat probabil o scădere a ratelor de testare, a declarat șeful pentru urgențe al OMS, Mike Ryan.

La începutul acestei săptămâni OMS a îndemnat guvernele să îmbunătățească ratele de vaccinare și testarea rapidă, deoarece infecțiile au crescut de la varianta Omicron a coronavirusului, în special în Europa de Est.

Mai multe țări au anunțat planuri de relaxare a restricțiilor COVID-19 în săptămânile următoare, dacă numărul zilnic de infecții va continua să scadă. 

Nu este momentul ca țările să schimbe cerințele de izolare pentru persoanele care testează pozitiv, a adăugat Ryan.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră