OMS: Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar din noiembrie 2022 va avea loc în "plină pandemie" si va fi o "referință" a măsurilor sanitare

10 Feb 2022
OMS: Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar din noiembrie 2022 va avea loc în "plină pandemie" si va fi o "referință" a măsurilor sanitare

„Dificultăți unice” sunt de așteaptate la Camipionatul Mondial din 2022 din Qatar care va avea loc în "plină pandemie", potrivit directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). El s-a întâlnit joi cu Gianni Infantino, președintele FIFA, care a promis un turneu „de referință” în probleme de sănătate, scriu jurnalistii de la L'Equipe

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, și Gianni Infantino, președintele FIFA, au vorbit împreună, joi, în cadrul unei videoconferințe dedicate sănătății în timpul Cupei Mondiale 2022 de la Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).


FIFA a primit deja cereri pentru 17 milioane de bilete care nu vor fi toate satisfăcute, într-o primă rundă de rezervări care tocmai s-a încheiat. Spectatorii au fost în mare parte ținuți departe de ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Tokyo în august și din nou în această iarnă la Beijing.

Președintele OMS a evidențiat „dificultăți unice” care așteaptă FIFA și comitetul de organizare al Campionatului Mondial din Qatar: „Lecțiile pe care le vom învăța din experiența Qatarului la această Cupă Mondială vor ajuta la proiectarea măsurilor de sănătate și siguranță pentru alte mari evenimente”, a comentat directorul general al OMS.

Secretarul general al comitetului de organizare „prudent optimist”


Fotbalul are responsabilitatea de a „se asigura că nu va fi doar cea mai bună Cupă Mondială din istorie, ci și cea mai sănătoasă”, a confirmat Gianni Infantino, asigurând că standardele de sănătate și siguranță în Qatar vor servi drept „reper pentru viitoarele evenimente mondiale la această scară". OMS lucrează în strânsă legătură cu guvernul Qatar pe mai multe teme de protecție a sănătății, în ceea ce privește bolile infecțioase, riscurile de otrăvire, precum și asupra coordonării și comunicării care vor fi implementate în cadrul competiției mondiale.

„Chiar dacă pandemia este încă aici, cu noi, cu adevărat putem începe să vedem lumina la capătul tunelului”, a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului Suprem de Organizare pentru Campionatul Mondial 2022. Potrivit acestuia, „pandemia a dat un nou sens” acestei Cupe Mondiale. El spune că este „prudent optimist” și speră că Qatar va fi „prima țară care va permite cu adevărat o adunare de fani din întreaga lume de la începutul crizei de sănătate”.

Sursa: L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră