OMS transmite noi măsuri pentru a preveni un al doilea val de coronavirus

12 Mai 2020 | scris de A.A.
OMS transmite noi măsuri pentru a preveni un al doilea val de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a emis noi avertismente îndreptate către țările care încep ridicarea restricțiilor de circulație, precizează The Guardian.

Mike Ryan, șeful programului de urgență a OMS a declarat că este nevoie de vigilență maximă din partea autorităților atunci când decid noi măsuri de relaxare.

Acesta și-a exprimat încrederea față de o revenire la normal pe măsură ce mai multe țări au decis să iasă din starea de urgență, dar în același timp și-au mărit capacitatea de testare și au demarat ample anchete epidemiologice pentru a depista potențiale noi focare de infecție cu coronavirus.

Țările trebuie să fie pregătite atunci când decid ieșirea din izolare să facă față unui nou val de îmbolnăviri, să aibă capacitatea de a depista toate cazurile pozitive și de a izola rapid toți contacții, a declarat Ryan.

”Virusul rămâne activ în marea majoritate a țărilor. Dacă în aceste luni oficialii nu și-au întărit sistemul medical și nu au intensificat anchetele care le permit să depisteze persoanele pozitive, atunci când vor redeschide țara, se vor confrunta cu un nou val epidemiologic”, adaugă reprezentantul OMS.

Aceste declarații vin în urma creșterii cazurilor confirmate atât în Coreea de Sud, cât și în China.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră