Caracterul şefului are un impact direct asupra sănătăţii subordonaţilor

15 Mai 2017 | scris de Istvan Deak
Caracterul şefului are un impact direct asupra sănătăţii subordonaţilor

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au reuşit să identifice o legătură directă între caracterul şefilor şi starea de sănătate a subordonaţilor. Se pare că liderul cu un caracter complicat afectează substanţial sănătatea angajaţilor săi, scrie informing.ru.

Cercetătorii au examinat starea de sănătate a peste 220 de subalterni din diferite companii. S-a constatat că cei care lucrează sub conducerea unui şef sever se confruntă mai des cu probleme de sănătate.

Potrivit specialiştilor, acest lucru se datorează faptului că sub coordonarea unui conducător tiranic, subordonaţii se află în mod constant într-o stare de stres. Experţii susţin că asemenea circumstanţe stresante de lungă durată pot provoca afecţiuni cardiovasculare şi chiar moartea prematură.

Relaţiile din colectiv acţionează, de asemenea asupra stării de sănătate a angajatului. Interacţiunile dificile cu colegii pot să determine apariţia tensiunilor nervoase, ceea ce favorizează instalarea rapidă a bolii. În plus, sănătatea poate fi afectată şi de frica de a fi concediat.

Oamenii de ştiinţă recomandă conducătorilor să-şi trateze cu mai multă loialitate şi înţelegere subordonaţii, pentru a nu crea premise reale pentru deteriorarea precoce a sănătăţii acestora.

 

 
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră