VIDEO. Supravieţuitorii din clubul #Colectiv, îndemn pentru români: „Situația prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, o voi folosi...“

07 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. Supravieţuitorii din clubul  #Colectiv, îndemn pentru români: „Situația prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, o voi folosi...“

 

 Înregistrarea este postată pe pagina de socializare a lui Tedy Ursuleanu, supraviețuitoare a tragediei de la Colectic. Clipul începe cu mesajul: „Noi am supraviețuit la Colectiv. Și avem o rugăminte". Tedy Ursuleanu precizează că, înainte de incendiul de acum un an, nu mergea la vot și se pregătea să emigreze în străinătate.

„Voiam un job, voiam drepturi, voiam niște reglementări exact cum se întâmplă în străinătate. Știam că la noi nu vor fi prea curând, însă acum sunt convinsă că, dacă vom lua măsuri împreună, se poate. Putem face și din România o țară exact așa cum ne-o dorim. (...) Am prieteni care au fost foarte dezamăgiți de situația politică de la noi. Știu prin ce am trecut și mi-au fost aproape tot timpul după accident, însă au rămas cu un gust amar și nu vor să iasă la vot. Fac apel la ei, spunându-le că pentru mine contează, pentru copiii lor va conta, pentru a îndrepta toate neregulile din sistem. Contează să îți exprimi dreptul la vot. (...) Chiar dacă situația prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, mâna dreaptă, o voi folosi pentru a vota. Mergeți la vot“, a spus ea.

Alex Plîngu, un alt supravieţuitor al incendiului, a adăugat că după cele întâmplate la Colectiv a devenit o altă persoană. El i-a îndemnat pe cei nemulțumiți de actuala stare a lucrurilor din ţară să facă o schimbare, inclusiv prin inițiative, cum ar fi aceea de a curăța zăpada din fața casei după ce a nins:"Schimbarea nu vine stând acasă, trebuie să ieși afară, chiar dacă e frig. Pui o geacă mai groasă, te duci cu prietenii, pui o ștampilă și te rogi să fie bine", a spus el.

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră