Fii binecuvântată, Românie, cu Internetul tău cu tot! Cum încearcă Germania să dea ”dreptul la Internet rapid” fiecărui cetățean

12 Mai 2022 | scris de A.V.
Fii binecuvântată, Românie, cu Internetul tău cu tot! Cum încearcă Germania să dea ”dreptul la Internet rapid” fiecărui cetățean

S-ar putea să vă surprindă titlul, dar curând o să îi înțelegeți entuziasmul. Căci, iată, vă întreb: câți mai știți ce înseamnă E, la rețea, la telefonul mobil? Câți ați mai văzut Edge înaintea ochilor, în ultimii ani, în România?

Da, Edge. Unii nici nu erau născuți când a apărut și a și fost depășit cu repeziciune. La noi, în România, cel puțin. Unde putem să ne considerăm în Raiul Internetului: și bun, și ieftin.

Nu, așa ceva cu siguranță nu veți întâlni în Occident. Sigur nu în Germania, supereconomia europeană, motorul Uniunii. La capitolul Internet și rețele mobile este mai degrabă Casa Torturii. Nu se laudă nici elvețienii, dar măcar ei au munții ăia imposibili. Nici italienii nu stau stălucit la capitolul Internet mobil, dar Germania reușește să scoată peri albi utilizatorilor, fie ei autohtoni, fie în roaming. Ah, și nu doar peri albi, ci și mulți bani din buzunar pentru încărcat extraopțiuni care se scurg printre degete cu viteza luminii, lăsându-te în imposibilitatea realimentării sub 30 de zile. Pentru ca apoi să ți se dea una în cap cu politica utilizării roamingului în limita rezonabilului.

Că Internetul este lent până la dispariție este prima constatare pe care o face un străin care se mută în Germania.

Continuarea articolului, AICI

Alte stiri din It

Ultima oră