Gérard Depardieu deplânge un „război fratricid” după invadarea Ucrainei de către Rusia

01 Mar 2022
Gérard Depardieu deplânge un „război fratricid” după invadarea Ucrainei de către Rusia

Actorul în vârstă de 73 de ani, apropiat de Vladimir Putin și cetățean rus din 2013, a spus: „Opriți armele și negociați!”, scrie Le Figaro

Actorul francez Gérard Depardieu, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a cerut „oprirea armelor și negocierea” într-o declarație adresată AFP marți, a șasea zi a invaziei ruse a Ucrainei. „Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun: „Opriți armele și negociați!””, a spus el.

Declarațiile lui Gérard Depardieu vin în timp ce armata rusă continuă să se desfășoare pentru a încerca să preia controlul Kievului, iar centrul Harkovului, al doilea oraș al Ucrainei, nu departe de granița cu Rusia, este bombardat de armata rusă, potrivit guvernatorului regiunii.

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are naționalitate franceză și rusă, a sunat agenția AFP la telefon pentru a face această declarație. El a obținut un pașaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a președintelui François Hollande. „Mi se pare normal să plătesc, dar nu pentru idioții care cred că fac bine”, a declarat el în 2014 săptămânalului Le Point. De atunci, Gérard Depardieu nu a încetat să-și laude noua sa patrie, Rusia, o „mare democrație”, și să-l laude pe Vladimir Putin, pe care l-a comparat în mod deosebit cu Papa Ioan Paul al II-lea.

Sursa: Le Figaro.

Alte stiri din Film

Ultima oră