Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea numărului unu mondial Medvedev de la turneele de Grand Slam

01 Mar 2022
Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea numărului unu mondial Medvedev de la turneele de Grand Slam

Echipa rusă de tenis a fost exclusă marți de la Cupa Davis și de la Cupa Billie Jean, două competiții în care este campioană, a anunțat federația internațională de tenis.

Rusul Daniil Medvedev a devenit numărul unu mondial în timp ce țara sa a invadat Ucraina. S-ar putea să nu participe la celelalte turnee de Grand Slam din acest sezon, scrie Le Figaro.

În orice caz, aceasta este dorința președintelui Federației Ucrainene de Tenis. Potrivit Marca, Seva Kewlysh a cerut astfel Federației Internaționale ITF să se asigure că moscovitul își pierde statutul de numărul unu mondial. „Il vom lăsa pe Medvedev să joace turneele ATP Tour, dar Grand Slam-urile sunt turnee ITF. Dacă nu le poate juca, nu va fi niciodată numărul unu (…) Medvedev nu ar trebui să joace la Roland-Garros, Wimbledon și US Open. »

Sancțiunile s-au succedat marți, a doua zi după apelul Comitetului Olimpic Internațional (CIO) de a interzice rușilor la competițiile sportive internaționale: fotbaliștii lor, sportivii și patinatorii lor au fost interziși și organizarea Campionatului Mondial de Volei a fost eliminată. De asemenea  echipa rusă de tenis a fost exclusă marți de la Cupa Davis și de la Cupa Billie Jean, două competiții în care este campioană, a anunțat federația internațională de tenis.

Pe măsură ce se apropie turneele WTA și ATP de la Indian Wells, California, organizațiile care guvernează tenisul mondial încă nu au luat o poziție. Spre supărarea Elinei Svitolina și a altor jucătoare ucrainene care au fost surprinse de tăcerea WTA și de contrastul cu reacția acesteia în cazul Peng Shuai.

Angajată la turneul de la Monterrey, Svitolina a refuzat să o înfrunte în primul tur pe rusoaica Anastasia Potapova și a avertizat că va menține această poziție atâta timp cât autoritățile de tenis nu vor respecta primele recomandări ale CIO de a accepta „cetățenii ruși sau bieloruși doar ca sportivi neutri”.

La rândul său, Medvedev a postat duminică un mesaj pe Twitter în care a cerut o relaxare a situației dintre cele două țări:

„Cer pace în lume, pace între țări. Copiii se nasc cu o încredere înnăscută în lume, cred mult în orice: în oameni, în dragoste, în probleme de securitate și dreptate, în șansele vieții lor. Să ne adunăm și să le arătăm că este adevărat, pentru că fiecare copil nu trebuie să înceteze să viseze.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră