Armata ucraineană susține că a ucis aproximativ 50 de „ocupanți ruși”

24 Feb 2022
Armata ucraineană susține că a ucis aproximativ 50 de „ocupanți ruși”

Armata ucraineană a susținut joi că a ucis aproximativ cincizeci de „ocupanți ruși” în regiunea Lugansk (est), în timp ce Ucraina se confruntă cu o invazie de la Moscova lansată în această dimineață.

„La 24 februarie, aproape 50 de ocupanți ruși au fost lichidați în apropierea orașului Shchastia”, în estul Ucrainei, a asigurat personalul armatei ucrainene într-un comunicat de presă.

Termenul „ocupant rus” se poate referi atât la soldații ruși, cât și la luptătorii separatiști pro-ruși din estul Ucrainei.

Vladimir Putin a anunțat peste noapte o operațiune militară în Ucraina. Președintele ucrainean Zelensky a declarat legea marțială și ordine „de a provoca victime maxime” forțelor ruse.

• S-au auzit explozii în mai multe orașe printre care capitala Kiev, Harkov, al doilea oraș al țării, Kramatorsk, Dniepr, Donețk, dar și orașele-port Mariupol și Odesa, sugerând un atac de amploare și perfect coordonat.

• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale „să provoace pierderi maxime” soldaților ruși care îi invadează țara.

• Președintele american Joe Biden a denunțat „atacul nejustificat” al Rusiei asupra Ucrainei. 

• O „ședință extraordinară” a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, organul său executiv, este convocată joi, la ora 15.00 (14.00 GMT)

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră