Zelensky se va alătura întâlnirii anuale de la Davos a Forumului Economic Mondial

14 Mai 2022
Zelensky se va alătura întâlnirii anuale de la Davos a Forumului Economic Mondial

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, urmează să se alăture Forumului de la Davos, o întâlnire anuală condusă de Forumul Economic Mondial (WEF), scrie EuroweeklyNews

Președintele Zelensky a fost invitat să vorbească de la distanță cu organizația internațională neguvernamentală și de lobby.

Programată pentru Graubünden, un canton din estul Elveției, este prima întâlnire în persoană dupa trei ani iar Volodimir Zelensky urmează să se adreseze liderilor politici, economici și sociali mondiali pe 23 mai.

„Președintele Ucrainei se va alătura Reuniunii noastre anuale virtual, pe măsură ce războiul continuă să-și devasteze țara. Urmărește adresa lui specială pe site-ul nostru și pe rețelele de socializare”, a scris un tweet WEF vineri, 13 mai.

Vorbind înaintea întâlnirii, Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial, a declarat: „Lumea se află într-un punct de cotitură istoric care ne obligă să facem față urgent și rapid provocărilor geo-economice și geopolitice actuale.

„Peste 50 de lideri mondiali, direct afectați de aceste provocări, s-au angajat să participe la întâlnirea din acest an.”

La câteva zile după ce Rusia a atacat Ucraina, Klaus Schwab și președintele WEF Borge Brende au semnat o scrisoare deschisă prin care promit ajutor umanitar și diplomatic pentru Ucraina.

Inainte de întâlnirea cu fundația de caritate, Volodimir Zelensky a anunțat o nouă platformă globală de crowdfunding care vizează strângerea de bani „pentru a ajuta Kievul să câștige războiul cu Rusia” și „reconstruirea infrastructurii țării ”. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră