Jacheta lui Zelensky a fost vândută la licitație la Londra cu 90 de mii de lire sterline

07 Mai 2022
Jacheta lui Zelensky a fost vândută la licitație la Londra cu 90 de mii de lire sterline

Boris Johnson, care a condus licitația, l-a numit pe președintele ucrainean „unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”, scrie The Telegraph

Celebra haină kaki al lui Volodimir Zelensky s-a vândut cu 90.000 de lire sterline la o licitație de strângere de fonduri pentru Ucraina, la Londra.

Boris Johnson a sugerat că îmbrăcămintea ar trebui să fie mult mai scumpa decât prețul său de pornire de 50.000 de lire sterline, pe care prim-ministrul l-a descris drept „o ocazie”, îndemnând oamenii să cheltuiască mult.

Ciocanul a căzut la un preț aproape dublu la un eveniment de la Tate Modern pentru strângerea de fonduri vitale pentru ajutorul umanitar către Ucraina, care a fost invadată de Rusia în februarie .

Președintele ucrainean, care este, de asemenea, cunoscut pentru hainele sale militare verzi, a fost fotografiat făcând un tur la Kievul asediat îmbracat în această jachetă.

Zelensky a ținut un discurs prin link video înainte de licitație la strângerea de fonduri "Brave Ukraine", în timpul căruia a lăudat Marea Britanie și pe „curajosul Boris”, care l-a vizitat la Kiev .

Licitația, care a fost organizată de Christie’s , s-a lăudat cu alte loturi, inclusiv un ulcior în formă de cocoș oferit lui Boris Johnson în timpul plimbării sale cu domnul Zelensky în capitala Ucrainei.

De asemenea, a fost pus în joc și un tur ghidat al Kievului de către primarul orașului și fostul campion la box la categoria grea Vitali Klitschko. Masa fiind asigurată de singurul bucătar cu stele Michelin din Ucraina.

„Fie că licitați pentru haina lui Volodimir – o ocazie de 50.000 de lire sterline, vreau oferte mult mai mari decât atât, fie că licitați pentru un tur al Kievului cu primarul Klitschko, am făcut un tur al Kievului cu primarul Klitschko, este un oras frumos. Merită!

„Sprijin Ucraina în această seară, prietenii mei, astfel încât marea capitală antică europeană Kiev să nu poată fi niciodată amenințată din nou și ca Ucraina să poată fi din nou întreagă și liberă.”

Premierul, primul lider mondial care s-a adresat parlamentului ucrainean după invazie, a adăugat că Marea Britanie va „continua să intensifice” eforturile pentru a ajuta Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Marea Britanie a trimis arme și ajutoare țării pentru a ajuta la respingerea armatei lui Vladimir Putin.

Johnson a spus că este „un dezastru pentru Putin”, dar o „binecuvântare pentru Ucraina și pentru lume” că Zelensky era președinte și l-a numit „cu adevărat unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpurilor moderne”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră